MDM beveiliging van uw devices

mobile device management.fwTegenwoordig heeft iedereen binnen uw organisatie beschikking over een smartphone, ofwel privé aangeschaft, dan wel door uw organisatie ter beschikking gesteld. Het zijn mini PC’s geworden, waarmee je eenvoudig bij de bedrijfsgegevens kunt komen, net als op de PC op kantoor.

De scheidslijn tussen privé gebruik en het zakelijk gebruik is dan ook vast lastig aan te brengen. Wie betaalt het zakelijke en privé internet gebruik? Wat als iemand zijn toestel kwijt raakt? Liggen dan uw bedrijfsgegevens op straat? Belangrijk is om in beeld te hebben hoe u als organisatie omgaat met de veiligheid en het indirect openstellen van uw bedrijfsnetwerk via smartphones en tablets, die uw medewerkers gebruiken. Als ervaren automatiseerder zien wij vaak dat het bedrijfsnetwerk optimaal is beveiligd, maar de beveiliging van mobile devices geen topprioriteit heeft.

Er zijn voorbeelden genoeg, waar het mis kan gaan:

  • De HR Manager die zijn smartphone, met toegang tot alle salarissen, in de kantine vergeet, terwijl een hele afdeling net gaat lunchen
  • De directeur die zijn smartphone bij een klant laat liggen en de leverancier appt net de inkoopprijzen
  • De smartphone van een wethouder die bij de redactie van de regionale krant “opduikt”, met alle gevolgen van dien.

Met Mobile Device Management (hierna te noemen MDM) is het mogelijk om deze zaken op een goede manier te regelen. U kunt alle mobile devices opnemen in de beheeromgeving van uw bedrijfsnetwerk en optimaal beveiligen.

MDM: Mobile Device Management
Door gebruik te maken van onze MDM oplossingen kunnen alle mobiele apparaten op een veilige en gebruiksvriendelijke manier geconfigureerd worden.  Of het nu gaat om privé smartphones waar de medewerker ook mee wil mailen of dat het smartphones of tablets zijn die u beschikbaar wilt stellen aan uw personeel puur voor zakelijk gebruik. Door ze toe te voegen aan uw MDM beheer zijn de toestellen veilig en loopt u geen risico’s meer. Uw ICT afdeling kan de smartphones en tablets met hetzelfde gemak beheren als ze nu al doen met uw kantoor PC’s. En met hetzelfde gemak kan een medewerker uw bedrijfsemail en applicaties gebruiken op een tablet of smartphone.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact met ons op!

Bedrijfsnaam (verplicht):

Naam (verplicht):

Uw email (verplicht):