Inspire 2018

banner

Wat een week! Nu net weer terug in Nederland kijk ik terug op een fantastische week Las Vegas waar we samen met Tech Data Nederland door Microsoft zijn geïnformeerd en geïnspireerd. Elke ochtend was er in de T-Mobile Arena een corenote die verzorgd werd door Microsoft prominenten waarbij de corenote van Microsoft CEO Satya Nadella het hoogtepunt was. In de middag werden er sessies en workshops gegeven in het Mandalay Bay Convention Center.

Microsoft Inspire is hét partner evenement waarbij Microsoft haar partners met elkaar in contact brengt en helpt om gezamenlijk te werken aan de missie van Microsoft: “Empower every person and every organisation in the world to achieve more”. Via de Intelligent Cloud wil Microsoft er voor zorgen dat de volgende stappen in de digitale transformatie gezet kunnen worden.

intelligent-cloud

De intelligent Edge wordt gevormd door een verzameling van apparaten die gezamenlijk connecteren met de Microsoft Cloud en op die manier data met elkaar kunnen delen en verwezenlijken.

Zowel tijdens de corenotes als tijdens de vele sessies lag de focus op Microsoft 365 en Microsoft Azure. Door middel van Microsoft 365 kan er een veilige digitale werkplek gecreëerd worden (Modern Workplace) waarmee feitelijk overal vandaan gewerkt kan worden met alle zakelijke applicaties en data. Microsoft 365 is een bundel van Windows 10, Office 365 en Microsoft EMS (Enterprise Mobility & Security). Microsoft Azure is het fundament van deze Microsoft 365 suite en biedt daarnaast nog een enorme set aan cloud infrastructuur waarmee Microsoft 365 aangevuld kan worden. Voor de eindgebruiker is Office 365 het belangrijkste onderdeel van de Microsoft 365 suite, tijdens Inspire werd duidelijk dat Microsoft ook extra gaat inzetten op Microsoft Teams als samenwerkingsplatform binnen Office 365.

Tijdens het Microsoft Inspire evenement was er door Microsoft Nederland ook het nodige georganiseerd, dagelijks was er een Holland House waar veel van de Nederlandse partners kwamen om met elkaar in contact te komen over de business. Er was een Nederlandse Business Update Waarin de directie van Microsoft Nederland terugkeek op het afgelopen fiscale jaar en vooruit blikt op het nieuwe jaar.

Als afsluiter was er One Celebration, waar alle deelnemers van zowel Microsoft Inspire als Microsoft Ready werden getrakteerd op een optreden van Bruno Mars!

Voor Arrix was het een prachtige kans om uit eerste hand zoveel informatie te ontvangen en in contact te komen met andere partners en informatie uit te wisselen waarmee we onze klanten nog beter kunnen helpen en adviseren. Dank gaat uit naar Tech Data Nederland voor de uitnodiging en het goed geregeld verblijf in Las Vegas.

johandefinitiefJohan van der Bij is Manager Cloud & Servicedesk. Vanuit zijn functie heeft hij veel te maken met Microsoft producten. Hiervoor heeft hij diverse certificeringen behaald, waaronder MCSA Office 365, MCSE 2012 Server Infra, MCTS & MCITP EA 2008, MCSA & MCSE 2003.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact met ons op!

Bedrijfsnaam (verplicht):

Naam (verplicht):

Uw email (verplicht):

 Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de actuele ICT ontwikkelingen door middel van blogs, whitepapers en events.*

* Je ontvangt een aantal keer per maand de belangrijkste berichten in uw email. Door het aanmelden van de nieuwsbrief ga je akkoord met onze Privacyverklaring . Je kunt de nieuwsbrief ieder moment stopzetten. Wij respecteren jouw privacy volgens de AVG wet.

Typ onderstaande code over:
captcha

Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de actuele ICT ontwikkelingen door middel van blogs, whitepapers en events.

Uw naam (verplicht):

Uw email (verplicht):

* Je ontvangt een aantal keer per maand de belangrijkste berichten in uw email. Door het aanmelden van de nieuwsbrief ga je akkoord met onze Privacyverklaring . Je kunt de nieuwsbrief ieder moment stopzetten. Wij respecteren jouw privacy volgens de AVG wet.

Typ onderstaande code over:
captcha