QHP koos voor een Wifi Site Survey met als resultaat een betrouwbaar draadloos netwerk

QHP is een groothandel in paardensportartikelen. QHP levert artikelen aan ruitersportwinkels in Europa

Sjoerd Kooistra, QHP:
“Door vooraf een Wifi Site Survey uit te voeren hebben we nu een uitermate goed functionerend en betrouwbaar draadloos netwerk. Hiermee zijn onze barcode scanners 100% inzetbaar en daar hebben we het voor gedaan.”

Behoefte:
QHP heeft een barcode scan oplossing (Warehouse Management Systeem) ingezet ter verbetering van het logistieke proces. Door het toepassen van draadloze scanning worden de inkomende en uitgaande goederen nauwkeurig geregistreerd, waarmee foutieve leveringen worden voorkomen en de producten sneller bij de klant geleverd kunnen worden. Door de inzet van een Warehouse Management Systeem werkt QHP doorlopend aan het verbeteren van de klanttevredenheid en wordt een besparing gerealiseerd op personeelskosten, in minder tijd met minder personeel worden er meer orders verwerkt!

Oplossing:
Het gebruik van draadloze barcode handscanners vereist een draadloze netwerkvoorziening in het magazijn van QHP. Om te kunnen bepalen hoeveel draadloze accespoints er precies nodig waren, voor de gewenste dekking, is er door Arrix eerst een Wifi Site Survey uitgevoerd in het magazijn van QHP. Een Wifi Site Survey zorgt ervoor dat een draadloos netwerk veilig, betrouwbaar en optimaal gaat functioneren. Door vooraf te onderzoeken of er mogelijke stoorzenders zijn kunnen achteraf problemen worden voorkomen, zoals een slechte performance van het netwerk. Op basis van een Wifi Site Survey is vervolgens de draadloze netwerkvoorziening door Arrix aangelegd bij QHP. Er is gekozen voor een controller gebaseerde oplossing waarmee alle 8 accespoints centraal worden beheerd.

qhp4

Geïnteresseerd?
Neem contact op

Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de actuele ICT ontwikkelingen door middel van blogs, whitepapers en events.

Uw naam (verplicht):

Uw email (verplicht):

* Je ontvangt een aantal keer per maand de belangrijkste berichten in uw email. Door het aanmelden van de nieuwsbrief ga je akkoord met onze Privacyverklaring . Je kunt de nieuwsbrief ieder moment stopzetten. Wij respecteren jouw privacy volgens de AVG wet.

Typ onderstaande code over:
captcha