Arrix en werk-Leerbedrijf NoardEast Fryslân: Coachend en begeleidend succesvol!

De Werk/Leerbedrijven Oostergo in Dokkum en Trion in Kollum werken sinds 1 juli 2012 bestuurlijk en organisatorisch samen onder één vlag: Werk-Leerbedrijf NoardEast Fryslân. Hierin werken de gemeenten Dantumadeel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. samen om de wet Sociale Werkvoorzieningen (WSW) uit te voeren. Daarnaast kopen de gemeenten Ameland, Ferwerderadiel en Schiermonnikoog diensten in van het nieuwe fusiebedrijf.

Sjoerd Kloostra, Hoofd ICT, Werk-Leerbedrijf NoardEast Fryslân:
Toen onze werk/leerbedrijven gingen fuseren, moest de ICT op elkaar afgestemd worden. Daarvoor hebben wij Arrix gevraagd. Omdat de ICT omgeving van NEF Kollum aan vervanging toe was, hebben we voor één centraal netwerk – vanuit Dokkum – gekozen. Daarnaast moesten we kiezen tussen het ERP systeem Navision of Exact Software. Na een vakkundige analyse van Arrix, waarbij onze bedrijven uitvoerig onder de loep werden genomen is gekozen voor één centrale Exact omgeving. Ook gelet op de kosten, de functionaliteit en het gebruikersgemak.

Voor NEF Kollum was het werken met Exact nieuw, maar de betrokken en kundige consultants van Arrix hebben voor een goede kennisoverdracht gezorgd. Overigens heeft er bij NEF Dokkum ook een optimalisatieslag plaats gevonden. Dan denk ik bijvoorbeeld aan het digitaliseren van de inkoopfacturen. Die worden nu direct uit het systeem opgeroepen. Dat werkt veel efficiënter. Resumerend, we zijn erg content met Arrix. De automatiseerder doet hetzelfde als wij voor onze medewerkers doen. Namelijk op vertrouwde wijze zorgen voor de juiste coaching, begeleiding en invulling. Dit spreekt ons erg aan.

werkleerbedrijfnef

Geïnteresseerd?
Neem contact op.

Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de actuele ICT ontwikkelingen door middel van blogs, whitepapers en events.

Uw naam (verplicht):

Uw email (verplicht):

* Je ontvangt een aantal keer per maand de belangrijkste berichten in uw email. Door het aanmelden van de nieuwsbrief ga je akkoord met onze Privacyverklaring . Je kunt de nieuwsbrief ieder moment stopzetten. Wij respecteren jouw privacy volgens de AVG wet.

Typ onderstaande code over:
captcha