6 Voordelen waarmee HR Software uw organisatie sterker maakt

De afgelopen jaren worden steeds meer organisaties bewust van het belang van een goed HR beleid. Toch staat dit bij veel MKB bedrijven nog steeds in de kinderschoenen. Waar andere bedrijfsprocessen vaak al geautomatiseerd zijn door middel van ondersteunende software, gebeurt er op de HR afdeling veel handmatig. Zonde, aangezien hier meer rendement uit gehaald kan worden waardoor organisaties kosten en tijd kunnen besparen.

Om u als ondernemer of HR Professionals binnen het MKB op weg te helpen hebben wij de voordelen van HR Software voor u op een rij gezet:

button-1

Tijd- en kostenbesparing

Op de HR afdeling is er vaak sprake van veel administratieve handelingen. Denk hierbij aan het bijhouden van lijstjes, mail correspondentie met medewerkers en het bijhouden van het fysieke personeelsdossier. Deze handelingen kosten vaak onnodig tijd en zijn foutgevoelig. HR Software ondersteunt u hierin en verbetert deze processen waardoor u snel tijd kan besparen op uw administratie.

button-2

Betere besluitvorming

Wanneer u als HR Professional beter inzicht heeft in accurate data helpt dit u om gefundeerde beslissingen te nemen. Beslissingen die uiteindelijk moeten bijdragen aan de groei van uw organisatie. Veel soorten HR Software voorzien u snel en eenvoudig van rapportages over onder andere verzuim, in- en uitstroom, leeftijdsopbouw, etc. U kunt bijvoorbeeld uitstroom gegevens analyseren. Als blijkt dat er op een bepaalde afdeling in uw organisatie veel uitstroom is ten opzichte van de andere afdelingen dan kunt u direct bijsturen. U kunt dus snel en onderbouwd beslissingen nemen.

button-3

Volgens de juiste wetgeving

Een van de meest uitdagende en foutgevoelige taken van de HR afdeling is omgaan met de juiste wet- en regelgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan regels omtrent ontslag, wet verbetering poortwachter, bewaarplicht van het dossier, etc. HR Software kan u ondersteunen bij het naleven van deze regels. U kunt eenvoudig signaleringen zetten op acties die u moet nemen voor de wet verbetering poortwachter of documenten automatisch uit uw personeelsdossier laten verwijderen in verband met de bewaarplicht. Zo bent u er zeker van dat u werkt volgens de juiste wet- en regelgeving.

button-4

Het bewaken van het proces

U heeft beleid geschreven en wilt graag dat dit ook uitgevoerd wordt. Helaas is dit in de praktijk niet altijd even gemakkelijk. In sommige gevallen is niet iedereen op de hoogte van het proces wat u heeft uitgestippeld of komt het proces niet vaak genoeg voor zodat het bij iedereen automatisme is. Door uw processen te borgen in een HR Systeem geeft u duidelijke sturing aan deze processen. Zo weet iedereen wat het proces inhoudt en wat er van hem wordt verwacht.

button-5

Effectiever communiceren

HR Software draagt bij aan betere communicatie en stroomlijning van processen. Denk hierbij aan het versturen van taken via werkstromen. Deze taken komen door het stramien van een werkstroom direct bij de juiste persoon terecht en staan klaar in zijn actielijst. Hierdoor is het altijd duidelijk wie waar verantwoordelijk voor is. Dit vermindert overbodige communicatie, u hoeft niet meer te mailen dat er dingen gedaan moeten worden. Daarnaast leent veels software zich als een intern communicatie platform. Denk hierbij aan de verspreiding va intern nieuws over verjaardagen, bedrijfsreglementen, lanceringen van nieuwe producten etc.

button-6

Automatische herinneringen

Naar mate uw organisatie groter wordt zijn er steeds meer dingen die u moet bijhouden. Denk hierbij aan aflopende contracten, jubilea, verjaardagen etc. De kans dat u iets vergeet neemt hierdoor toe. U kunt hiervoor handmatig lijstjes bijhouden, maar dit is vaak foutgevoelig en tijdrovend. Veel softwarepakketten kunnen u ondersteunen door middel van automatische signaleringen op bijvoorbeeld aflopende contracten of jubilea. Zo bent u altijd op de hoogte wanneer u een belangrijke actie moet ondernemen en beperkt u het risico op fouten, zoals het per ongeluk laten lopen van een contract.

Mocht u benieuwd zijn hoe deze voordelen voor u gerealiseerd kunnen worden? Neem dan contact op met Leon Bosgra, Adviseur Exact oplossingen, telefoon (0512) 760 900.

leonpasfoto

Dit blog is geschreven door Leon Bosgra, Adviseur Exact Oplossingen van Arrix.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact met ons op!

Bedrijfsnaam (verplicht):

Naam (verplicht):

Uw email (verplicht):

 Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de actuele ICT ontwikkelingen door middel van blogs, whitepapers en events.*

* Je ontvangt een aantal keer per maand de belangrijkste berichten in uw email. Door het aanmelden van de nieuwsbrief ga je akkoord met onze Privacyverklaring . Je kunt de nieuwsbrief ieder moment stopzetten. Wij respecteren jouw privacy volgens de AVG wet.

Typ onderstaande code over:
captcha

Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de actuele ICT ontwikkelingen door middel van blogs, whitepapers en events.

Uw naam (verplicht):

Uw email (verplicht):

* Je ontvangt een aantal keer per maand de belangrijkste berichten in uw email. Door het aanmelden van de nieuwsbrief ga je akkoord met onze Privacyverklaring . Je kunt de nieuwsbrief ieder moment stopzetten. Wij respecteren jouw privacy volgens de AVG wet.

Typ onderstaande code over:
captcha