Eén simpele oplossing om uw HR Administratie te verminderen

We weten het allemaal: goed personeel is lastig te vinden en te behouden voor uw organisatie. Door de aantrekkende banenmarkt kennen we grote tekorten aan gekwalificeerd personeel. Het zal u dan ook niet verbazen dat bij veel bedrijven werving en ontwikkeling van personeel hoog op de agenda staat. Nog verbazingwekkender is het dat in de praktijk er relatief weinig tijd aan dit onderdeel wordt besteed. We willen blijkbaar wel, maar we doen het niet.

Hoe komt het dat er aan iets waar men zoveel prioriteit aan wil geven, toch zo weinig tijd wordt besteed? Bij veel  MKB bedrijven is HR een ondergeschoven kindje. Vaak werkt een HR medewerker parttime of is er geen HR medewerker en worden HR gerelateerde taken door bijvoorbeeld de officemanager uitgevoerd. Het uitgebreide takenpakket wordt dan in een beperkt aantal uren per week gepropt en krijgt niet de aandacht wat het verdiend.

Helaas is de beschikbare tijd voor HR zaken niet de enige belemmering. De kern van het probleem zit vooral in de dagelijkse eenvoudige handelingen die uitgevoerd worden. Door de administratieve belasting komt men niet toe aan zaken waar het echt om gaat. Zoals het werven en opleiden van personeel en het ondersteunen van het management met gerichte rapportages. Uit onderzoek blijkt zelfs dat deze administratieve belasting de afgelopen jaren steeds verder is toegenomen.

Hoe zorgt u ervoor dat u weer toekomt aan de dingen die uw organisatie sterker maken? Waar vindt u de tijd om de juiste medewerkers aan uw bedrijf te binden of wanneer veranderende wetgeving uw aandacht vraagt?

Heeft u wel eens overwogen om uw medewerkers in het HR proces te betrekken? Ga voor u zelf eens na hoeveel tijd u besteedt aan handelingen die medewerkers zelf kunnen uitvoeren, zoals het opvragen van verlofsaldo’s of beoordelingsgesprekken. Bespaar tijd door uw personeelsdossier te digitaliseren en medewerkers zelf toegang te geven tot hun eigen dossier. Laat ze de informatie zelf zoeken en bewerken in plaats van dat u dit doet. Geef ze daarnaast ook nog de regie over hun eigen ontwikkeling en opleidingsbehoefte en u bespaart niet alleen tijd, maar creëert ook betrokken medewerkers.

Voor u ligt dan de weg vrij om te doen wat uw organisatie echt sterker maakt: het zoeken en behouden van de juiste mensen.

Wilt u meer informatie om dit te realiseren?
Neem dan contact op via onderstaand contactformulier of bel (0512) 760 900.

leonpasfoto

Dit blog is geschreven door Leon Bosgra, Adviseur Exact Oplossingen Arrix.

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact met ons op!

Bedrijfsnaam (verplicht):

Naam (verplicht):

Uw email (verplicht):

 Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de actuele ICT ontwikkelingen door middel van blogs, whitepapers en events.*

* Je ontvangt een aantal keer per maand de belangrijkste berichten in uw email. Door het aanmelden van de nieuwsbrief ga je akkoord met onze Privacyverklaring . Je kunt de nieuwsbrief ieder moment stopzetten. Wij respecteren jouw privacy volgens de AVG wet.

Typ onderstaande code over:
captcha

Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de actuele ICT ontwikkelingen door middel van blogs, whitepapers en events.

Uw naam (verplicht):

Uw email (verplicht):

* Je ontvangt een aantal keer per maand de belangrijkste berichten in uw email. Door het aanmelden van de nieuwsbrief ga je akkoord met onze Privacyverklaring . Je kunt de nieuwsbrief ieder moment stopzetten. Wij respecteren jouw privacy volgens de AVG wet.

Typ onderstaande code over:
captcha