Goed werkgeverschap: een service voor uw werknemer

Goed werkgeverschap is een belangrijk onderdeel van het arbeidsrecht, maar wat houdt het precies in?

Wanneer een organisatie mensen in dienst heeft, is goed werkgeverschap van belang. Als werkgever bent u verplicht om aan een aantal zaken te voldoen, zoals het op tijd betalen van loon, het geven van vrije dagen en het zorgen voor een veilige werkplek.

Het opzetten en uitdragen van een personeelsbeleid ondersteunt u bij de uitvoering van goed werkgeverschap. Denk aan het opstellen van procedures met betrekking tot verlof, ziekte, salaris, overwerk, scholing, beoordeling, werkdruk en veilig werken. Zo zijn er uiteraard nog vele andere onderwerpen die van belang zijn om zorgvuldig te organiseren wanneer u personeel in dienst heeft.

Invulling geven aan al deze onderwerpen, de zogenoemde HR- of personeelszaken is behoorlijk veel werk. Bij gebrek aan tijd of kennis kan dit leiden tot knelpunten in uw arbeidsproces.

Om te voorkomen dat u een goed werkgeverschap uitdraagt is service en duidelijkheid voor uw mensen erg belangrijk. Goed werkgeverschap houdt immers in dat werknemer en werkgever op een nette manier met elkaar omgaan. Dit kan door het wederzijds afstemmen van de verplichtingen en verwachtingen.

(Zelf) Service
Medewerkers hebben behoefte aan een veilige werkomgeving en hebben vertrouwen nodig bij de uitvoering van hun taken. Ze kunnen alleen productief zijn als ze werken in een organisatie die hun een veilige en georganiseerde omgeving biedt.

Wanneer u zorgt voor een gestructureerde HR-organisatie staan uw werknemers open voor nieuwe werkzaamheden, krijgen ze ruimte om te groeien en zijn ze in staat tot het creëren van meerwaarde voor uw organisatie. Wanneer u uw werknemers faciliteert zullen zij zich verbonden gaan voelen en bereid zijn zich volledig in te zetten voor uw organisatie.

Eén van de manieren om werknemers te faciliteren is door middel van een zelf service omgeving voor werknemers. U kunt werknemers zelf een stuk van de uitvoering laten doen door bijvoorbeeld met een app verlof aan te vragen. Daarnaast kunt u uw medewerkers inzage bieden in hun eigen digitaal personeelsdossier. Zo hebben zij de benodigde informatie direct tot hun beschikking.

Het faciliteren van uw medewerkers en hen betrekken in het HR Proces geeft vertrouwen, structuur, transparantie en duidelijkheid. Het is de basis voor iedere organisatie om een goede werkgever te kunnen zijn.

Het is bewezen dat organisaties die zich inzetten voor hun personeel productiever zijn, een beter imago krijgen, betere service & kwaliteit verlenen en beduidend minder verzuim kennen. Dit zijn organisaties waar mensen willen werken en waar ze trots zijn op hun werkgever!

Wat zou het effect zijn op uw organisatie als u uw werknemers faciliteert?

kimm-stelwagen2

Dit blog is geschreven door Kimm Stelwagen, eigenaar van Flode. HR (Interim) Management & Arbo Advies.

logo-flode

www.flode.nl

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact met ons op!

Bedrijfsnaam (verplicht):

Naam (verplicht):

Uw email (verplicht):

 Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de actuele ICT ontwikkelingen door middel van blogs, whitepapers en events.*

* Je ontvangt een aantal keer per maand de belangrijkste berichten in uw email. Door het aanmelden van de nieuwsbrief ga je akkoord met onze Privacyverklaring . Je kunt de nieuwsbrief ieder moment stopzetten. Wij respecteren jouw privacy volgens de AVG wet.

Typ onderstaande code over:
captcha

Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de actuele ICT ontwikkelingen door middel van blogs, whitepapers en events.

Uw naam (verplicht):

Uw email (verplicht):

* Je ontvangt een aantal keer per maand de belangrijkste berichten in uw email. Door het aanmelden van de nieuwsbrief ga je akkoord met onze Privacyverklaring . Je kunt de nieuwsbrief ieder moment stopzetten. Wij respecteren jouw privacy volgens de AVG wet.

Typ onderstaande code over:
captcha