Van Intranet naar Social Intranet

Met regelmaat ontvangt Arrix verzoeken voor een nieuw intranet. Vaak blijken organisaties al over een intranet te beschikken, maar deze wordt te weinig gebruikt. Oorzaken variëren tussen informatie die achterhaald is omdat er geen beleid is, tot een saaie vormgeving met lappen tekst zonder enige vorm van interactiviteit. Bij andere organisaties worden mededelingen nog steeds via mail verstrekt en heeft men ook wel door dat dergelijke berichten vrijwel niet gelezen worden. De aanleiding kan dus nogal verschillen, maar de behoefte is bijna altijd hetzelfde. Een aantrekkelijk intranet dat dagelijks medewerkers blijft trekken, gericht is op interactiviteit en medewerkers ondersteunt tijdens dagelijkse werkzaamheden.

Het voordeel van SharePoint is dat er vele mogelijkheden zijn voor de inrichting. Door de ervaring die Arrix heeft op dit gebied zijn wij in staat tot realisatie van een intranet waar niet alleen informatie op kan worden gedeeld, maar ook kan beschikken over:

  • Interactieve weergave van nieuwsberichten via sliders
  • Meldportalen voor diverse soorten meldingen
  • Smoelenboek
  • Widgets voor weergave van weer, nieuwssites, evenementen
  • Koppeling met Social Media (Facebook, Twitter, Instagram)
  • Reserveringssystemen van bijvoorbeeld ruimtes, av-middelen of auto’s.

Arrix is in staat om de voordelen van rechten binnen SharePoint optimaal toe te passen. Hierdoor is het mogelijk om bepaalde informatie af te schermen voor groepen of kan worden bepaald of informatie alleen gelezen of ook bewerkt mag worden.

Een social Intranet
De grote variatie in mogelijkheden zorgt ervoor dat Arrix het grootste deel van de wensen van onze klant kan realiseren op het intranet. Dit betekent een Social Intranet dat zoveel mogelijk aansluit bij de filosofie van onze klanten, voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Wij helpen u graag verder!

closeup-fw

Wij staan u graag te woord over Social Intranet en de voordelen die het meebrengt voor uw organisatie. Neem contact met ons op om meteen van gedachten te wisselen met één van onze adviseurs of vul het contactformulier in.

(0512) 760 900

Vul het contactformulier in

pasfotoerik

Erik de Jong, Business Consultant SharePoint

“Niet langer is het eenrichtingsverkeer van informatie het belangrijkste uitgangspunt voor de inrichting van het intranet”

Lees meer →

Onderstaande referenten geven ons het vertrouwen!

groningenseaports.fw

storteboom.fw

omropfryslan.fw

Daarom Social Intranet

De interne communicatie verbetert
Kennis delen wordt eenvoudiger
Betrokkenheid medewerkers verbeterd
Bestaande bedrijfssoftware wordt vlot geïntegreerd
Altijd en overal bij de hand, met tablet en smartphone
Centraal delen van informatie en werk
Op maat voor uw organisatie

 

Vertrouwen in uw Social Intranet

Intranet is van oorsprong een zendkanaal van het management en de communicatie-afdeling. Social intranet daarentegen biedt medewerkers de mogelijkheid om deze hiërarchische structuur te doorbreken. Maar dat wil niet zeggen dat het management sociale netwerken en media niet kan gebruiken. Sterker nog, een management dat veel van zijn plannen en kennis intern deelt met iedereen, geniet ook meer vertrouwen.